Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Shiseido Eye Color Bar / Couleurs Cocktail (Limited Edition) review

Τα Χριστούγεννα έκανα ένα δώρο στον εαυτό μου, μιας και πέτυχα εκπτώσεις 35% βέβαια, γιατί εδώ μιλάμε για τη γιαπωνέζικη high-class εταιρία Shiseido. Γενικά δεν παίρνω συχνά καλλυντικά από τις πολύ «ακριβές εταιρίες» εκτός αν πρόκειται για αρώματα, που και τέτοια σπάνια παίρνω (σας είπα στο προηγούμενο post  ότι το αγαπημένο μου είναι του Κορρέ). Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχουν καλή απόδοση χρωμάτων, πράγμα το οποίο και παρατήρησα, π.χ. από μια παλέτα σκιών της Dior.



Η Eye Color Bar Palette της Shiseido είναι το πρώτο προϊόν που παίρνω από αυτή την εταιρία γιατί από τότε που την είδα σε ένα περιοδικό τη λάτρεψα, τη ζήλεψα, πώς-το-λένε… Φαντάστηκα ότι θα κάνει καμιά 50-60€, και εννοείται περίμενα καμιά ευκαιρία με εκπτώσεις, έστω 25%. Έχω την εντύπωση ότι βάζουν συχνότερα από παλιότερα, μπορεί να κάνω λάθος, αλλά όπως και να έχει καλά κάνουν αν θέλουν να ψωνίζουμε παραπάνω!! Πέτυχα λοιπόν 35% και την πήρα γύρω στα 37-38€ (νομίζω κάνει κανονικά περίπου 57) που νομίζω είναι λογική τιμή για 9 σκιές μέτριου μεγέθους!! Και μάλιστα σε τόσο γλυκιά συσκευασία…! Θα το παραδεχτώ, όσο χαζογκόμενα κι αν φαίνομαι, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν άπειρες κοπέλες σαν εμένα στον κόσμο: το συγκεκριμένο προϊόν το πήρα κυρίως για την ομορφιά του, σαν εικόνα, κι όχι για κάθε σκιά αυτή-καθαυτή. Δηλαδή είμαι στη φάση που λυπάμαι να το χρησιμοποιήσω…! Εννοείται θα είναι για πού-και-πού, με «ευλάβεια» και όχι για κάθε μέρα που βιάζομαι και να το γεμίζω τριμμένη σκιά και δαχτυλιές! :P Φυσικά ο κύριος λόγος που το «λυπάμαι» είναι ότι είναι περιορισμένης κυκλοφορίας, για τα Χριστούγεννα του ‘13, limited edition δηλαδή. Γι’ αυτό κιόλας δεν παίρνω σχεδόν ποτέ LE προϊόντα, π.χ. από συλλογές της MAC: επειδή αν αγαπήσω κάτι πολύ, αν μου πάει πολύ στο πρόσωπο δηλαδή, όοοταν τελειώσει δε θα μπορώ να το ξαναποκτήσω. Περίεργη λογική, αλλά όχι τελείως παράξενη…….. Ε είπα να κάνω την εξαίρεση με αυτήν την παλέτα της Shiseido.


Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι μου φάνηκε μεγαλύτερη απ’ ό,τι στις φωτογραφίες, καλό πράγμα δηλαδή! Αν δεν κάνω λάθος κάθε σειρά 3 σκιών έχει το ίδιο μέγεθος με τα Eye Color Trio της ίδια εταιρίας. Δεν ξέρω αν έχουν την ίδια φόρμουλα, πάντως στη συγκεκριμένη παλέτα οι σκιές είναι βελούδινες, και όπως ήδη ήθελα κάποια στιγμή θα πάρω κάποιο από τα Trio γιατί έχουν πολύ όμορφα χρώματα.


Τα χρώματα στην Eye Color Bar δεν έχουν ξανακυκλοφορήσει, κι αν κρίνω από τα ονόματά τους έχουν σαν «θέμα» κάτι από ποτά/κοκτέιλ κλπ, όπως το γράφει και στην ονομασία… Είναι όλα satin/frost, δηλαδή λαμπυρίζουν (shimmer) πολύ λίγο/μέτρια, αλλά χωρίς μεγάλα κομματάκια glitter (κάτι που δεν είναι καθόλου του γούστου μου). Συγκεκριμένα τα χρώματα είναι τα εξής:

Champagne: Όπως το λέει και το όνομα, ένα σαμπανί highlighter.
Noisette: Ε, ένα φουντουκί καφέ φυσικά. Η υφή είναι satin, μπορεί να το φορέσει οποιαδήποτε, είναι πολύ γλυκό καφέ.
Menthe: Δε χρειάζεται και πάλι ιδιαίτερη περιγραφή: πράσινο frost χρώμα μέντας!
Parfait Amour: Ένα frost βιολετί που παραπέμπει στο μωβ λικέρ της ίδιας ονομασίας… Η MAC έχει μια τέτοια σκιά, με ίδιο όνομα!
Liquorice: Ένα μαύρο όχι πολύ έντονο, ας πούμε στο χρώμα του γραφίτη, κι έχει λίγο shimmer. Προφανώς είναι εμπνευσμένο από τη μαύρη γλυκόριζα.
Cassis: Εγώ θα το έλεγα χρώμα cranberry… Για την ακρίβεια το όνομα σημαίνει φραγκοστάφυλο :P
Curaçao: Μπλε χρώμα σαν του λικέρ blue curaçao!
Café: Ε τώρα πάλι τι να περιγράψω…!! Satin, ταιριάζει σε όλες, και δεν είναι ούτε πολύ ανοιχτό ούτε πολύ σκούρο!
Soda: Πάλι ένα highlighter με πιο ζεστούς υπο-τόνους από το Champagne, και μου έκανε πολλή εντύπωση γιατί όταν το περνάς στο δέρμα κάνει αυτό το duo-chrome ιριδισμό σε χρώμα μωβ-ροζ. Δε θα μπορέσετε να το δείτε στις δικές μου φωτογραφίες γιατί είναι της κακιάς ώρας, δεν έχω τόσο καλό φωτισμό δυστυχώς, ούτε τόσο καλή κάμερα!! :(


Μπορεί να λέω βλακεία, αλλά το πλαστικό χαρτάκι που λέει τα ονόματα μάλλον υποδεικνύει και πώς ταιριάζουν οι συνδυασμοί χρωμάτων μεταξύ τους με τις ίσιες, κάθετες και διαγώνιες γραμμές που δείχνει… Δε βλέπω κάτι άσχημο στους συνδυασμούς οπότε θα το δοκιμάσω!


Α, μην ξεχάσω ότι έχει καθρεφτάκι και το υλικό της παλέτας είναι από σκληρό χαρτί! Αυτό ίσως να το κάνει πιο επιρρεπές σε ζημιές, αλλά ταυτόχρονα το κάνει ελαφρύ, λιτό και όμορφο… Εγώ θα το κρατάω μέσα στην αρχική συσκευασία πάντως, καλού-κακού!!

Τα συστατικά θα τα δείξω σε φωτογραφία αυτή τη φορά!!


Το προϊόν είναι γενικά ένα στολίδι για τα καλλυντικά σας, τρέξτε να το προλάβετε αν σας άρεσε γιατί είναι limited edition όπως είπαμε (κρίμααα).

Kisses!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου